Helsingin lähellä olevia hyviä asuinalueita

Helsingin keskusta

Helsingin asuntojen hinnat ovat suorastaan karanneet käsistä. Juuri kellään ei ole enää varaa ostaa asuntoa Helsingistä – ei varsinkaan kantakaupungista! Myös pääkaupunkimme vuokrataso on kova.  Pienenpieni yksiö maksaa keskustan tuntumassa helposti yli tuhannen euroa. Koska Länsimetro saatiin vihdoinkin valmiiksi, voi olla hyvä idea katsastaa myös Helsingin lähellä sijaitsevien asuinalueiden vuokra-asuntotarjonta. Kalustettu asunto Espoosta voi tulla huomattavasti halvemmaksi kuin samankokoinen asuntoa Helsingin puolelta – vaikka ottaisi huomioon Helsingin seudun joukkoliikenteen seutulipun hinnan! Toinen harkitsemisen arvoinen kaupunki on Vantaa. Vantaa on kehittyvä ja elinvoimainen kaupunki noin puolen tunnin junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Onko Kirkkonummi liian kaukana? Mietipä uudelleen. Kirkkonummi sijaitsee Espoon takana, mutta Länsiväylää pitkin sieltä huristelee Kamppiin noin puolessa tunnissa. 

Vantaa sopii varsinkin lapsiperheille

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, jonka historia ulottuu ainakin 1300-luvulle. Vantaa houkuttelee niin opiskelijoita, lapsiperheitä kuin työikäisiä sinkkuja hyvien liikenneyhteyksiensä, kattavien palveluidensa ja Helsinkiä huomattavasti edullisemman vuokratasonsa vuoksi. Vantaalta pääsee nopeasti Helsinki-Vantaan lentokentälle, eli Suomen tärkeimmälle lentoasemalla. Lentokone vie tuossa tuokiossa Euroopan suuriin kaupunkeihin, rapakon taakse tai vaikka Kauko-Aasian paratiisirannoille.

Vantaalla sijaitsee myös lapsiperheiden ja varttuneimpienkin tiedonjanoisten suosikkikohde Heureka, useita ostoskeskuksia ja esimerkiksi kylpylä Flamingo, mikä tarjoaa miniloman arjen keskelle. Osa Vantaasta on säilynyt hyvin maaseutumaisena, joten betonikuutioiden seassa on nähtävissä häivähdys peltojakin. Vantaalla ei ole merenrantaa, mutta sen sijaan se on jokien halkomaa aluetta. Vantaanjoessa järjestetään vuosittainen Kaljakellunta, mikä ei ole sopiva paikka alle 18-vuotiaille, mutta muutoin Vantaa on erittäin lapsiperheystävällinen kaupunki.

Espoossa luonto ja urbaani miljöö lyövät kättä

Espoo sijaitsee Helsingin metropolialueella ja siellä asuu liki 300 000 asukasta, mutta luonto on kaikkialla läsnä. Espoo laajenee ja kehittyy jatkuvasti, mutta tällä hetkellä sen maapinta-alasta on kaavoitettu vain noin kolmasosa, ja siitä metsää on pari tuhatta hehtaaria. Upeat merenrannat kuuluvat erottamattomana osana Westendiin, Matinkylään ja Kivenlahteen. Lähes koko matkan näiden kaupunginosien välillä voi taivaltaa jalkaisin niin sanottua rantaraittia pitkin. Välillä voi istahtaa rantakalliolle nauttimaan lämmöstä, pulahtaa uimaan, nauttia kahvit rantakahvilassa tai poimia tien vierestä villivattuja ja mustikoita. Kukapa ei olisi kuullut Nuuksion kansallispuistosta tai Bodominjärven telttailualueista?

Espoo tunnetaan myös energiayhtiö Fortumin ja peliyhtiö Rovion kotipaikkana. Espoossa sijaitsee myös Otaniemen kampusalue ja Aalto-yliopiston kuusi korkeakoulua, joten uusia opiskelijoita virtaa kaupunkiin joka syksy.

Espoossa voi huvitella vaikka tutustumalla alueen historiaan ja kivikaudelta peräisin oleviin asuinpaikkoihin, sillä kaupungissa on ollut asutusta vähintään 8000 vuotta. 

Kirkkonummella löydät luonnonrauhaa ja harrastusmahdollisuuksia 

Suomenlahden rannikolla sijaitsevalla Kirkkonummella voi telttailla, ratsastaa, golfata, veneillä, lasketella tai harrastaa vaikka motocrossia. Kirkkonummi ei vielä käytä itsestään kaupunki-nimitystä, mutta sekin aika lie on edessä. Kirkkonummi on edelleen hyvin maalaismainen ja rauhallinen paikkakunta, minkä keskustasta kuitenkin löytyy kaikki tarvittava – kaksi automarkettia, kirkko (700 vuotta vanha), pankkeja ja pari ravintolaa, uimahalli, pikkuruinen elokuvateatteri, rautatieasema ja kirpputori. Turun juna pysähtyy asemalla pari kertaa päivässä, mutta lähijunia Helsinkiin lähtee sitäkin useammin. Liityntäpysäkki on iso, sillä moni tulee omalla autolla Helsingin junalle.

Kirkkonummen isoimmat asuinalueet ovat kirkonkylä, mihin palvelut ja valtaosa asukkaista (noin 15 000 henkilöä) ovat keskittyneet, sekä sen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Gesterby. Masala on Espoon kupeessa sijaitseva asutuskeskittymä, Veikkola taas Vihtiin päin mennessä sijaitseva maaseutumainen keskus. Kantvik sijaitsee meren rannassa, rauhallisella ja metsäisellä alueella. Kantvikista on lyhyt matka Upinniemen varuskunta-alueelle. Näissä asutuskeskuksissa ja kymmenissä kylissä asuu yhteensä noin 39 000 ihmistä.

Nurmijärvi-ilmiö – edullisia neliöitä ja omaa rauhaa

Sääksjärvi

Noin 42 500 asukkaan Nurmijärvellä asuntojen hinnat ja niiden vuokrat ovat Vantaata ja Kirkkonummeakin edullisemmat, joten kun unelma omakotitalosta alkaa olla mahdollista toteuttaa, alkaa moni nuoripari tai perhe etsiä asuntoa juuri Nurmijärveltä. Nurmijärvi-ilmiöllä tarkoitettiin juuri perheiden muuttamista pois isommista kaupungeista edullisempien neliöiden perässä. Nurmijärvellä on pienituloisemmallakin varaa asua väljemmin. Nurmijärvi sijaitsee Espoon ja Vantaan naapurina, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä (jos ei ole ruuhkaa). Nurmijärvellä ei ole yhtä selkeää keskustaa, vaan asukkaat ovat hajaantuneet asutuskeskuksiin kuten Klaukkalaan, Rajamäelle ja Röykkään.